keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Villi Pohjola


Naapuri kertoi löytäneensä aivan asumustemme pihojen läheltä ilveksen tassun jälkiä. Havainto sekoitti täysin hullun kaupunkilaisen pään. Miten mielikuvitusta kutkuttavaa olikaan ajatella yön pimeydessä hiippailevaa kissaeläintä, joka jänisten ja pienjyrsijöiden lisäksi mahdollisesti vaanii pelloilla ruokailevia metsäpeuroja. Löysin epäilyttäviä tassun jälkiä itsekkin. Koska söpö ilves tupsukorvineen ja hellyyttävine tiikerintassuineen ei lutuisuudessaan tuonut jälkibongarille tarpeeksi jännitystä, päätin, että jäljet saattoivat hyvinkin kuulua sudelle. Naapuri ehätti laittamaan heti jäitä hattuun ja vakuutti ilveksen olleen asialla.

Lenkkareihin tungetut villasukat eivät lämmittäneet tarpeeksi ja sormetkin olivat heti kohmeessa, koska kameran käsittely oli hankalaa lapaset kädessä. Uteliaisuus ja jännitys veivät hetkellisen voiton palelulta ja haravoin lähipeltojen raunamilla näkyviä jälkiä. Jänis, peura, kissa ja ihminen olivat helposti tunnistetavissa, muut näyttivät koiran tekemiltä.  Eräs askeljono oli kuitenkin erityisen määrätietoinen, eikä se millään muotoa muistuttanut koiran sinne tänne singahtelevia juoksureittejä.  Askeleet muodostivat kauniin polkumaisen uran pellon hankeen.  Siinä oli selvästi kulkenut joku luonteeltaan vakavampi, joku joka tiesi minne oli menossa.

5 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

IIVES! Oooh!

käräjämäen justiina kirjoitti...

Jotta tervetuloa vaan tänne maalle! Onneksi ei ny kuitenkaan ole se susi kyseessä, sitten voisi jo tänkin naapurin ajatukset seota!!! Taidetaan vuoron perää käydä samoilla pellon reunoilla kuvaamassa milloin mitäkin!! Ja aina näpit ja varpaat kohmeessa :)

Jaana kirjoitti...

Mä olin jo ihan innoissaan, kun meidän takapihalle tuli city kettu, kapinen raukka.. ja mies siihen heti, että ampua pitäis, tauteja levittää ja syö meidän kissat..noh munkin mieli hetkeksi synkkeni, mutta eläin raukka sekin on ja varmaan oli nälissään, en silti sille meidän kisuja olis suonu :)

Katja kirjoitti...

Ilves on hyvinkin mahdollinen. Täälläkin niitä liikkuu mutta onneksi en ole törmännyt!

KARHIN KOULU kirjoitti...

Tämä on niin jännittävää...! Justiina: pari vuotta sitten tuttavani törmäsi koiransa kanssa Ryttylässä karhuun!