lauantai 6. marraskuuta 2010

Piippernakkeli


Sanonnan mukaan rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja niin piparkakku vääntyi perinteisen piparin lisäksi piipperiksi ja vaikeampiselkoisesti piippernakkeliksi. Piipper tietenkin viittaa pipariin ja nakkeli varmaan siihen inkivääri-kaneli-kakkuseen ihastuneeseen ahmiaan, joka nakkelee niitä suuhunsa vielä yhden, ja vielä yhden...

Tyttären painostuksesta piippernakkeleiden leivontakausi polkaistiin tänään käyntiin ja siihen käytettiin uusia Ikeasta ostettuja, hauskoja eläinhahmo -muotteja. Tavanomaisemmat sydämet, tähdet ja tontut säästetään tuonnemmaksi joululeivontoihin.


Sääukkokin havahtui jouluiseen tuoksuun ja alkoi heti nakkelemaan Karhinkulmalle lunta. Valkoiset pumpulipallerot tanssahtelivat ilmassa, mutta sulivat lämpimään maahan osuttuaan. Talvi ei kuitenkaan vielä tullut, vaikka tunnelma ja tuoksut kovin talvisia olivatkin.

6 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Sieltähän niitä pepparkaakkornia alkoi tulemaan..kun meille tuli sijaislapseksi muutama vuosi sitten silloin 4-vuotias pojan vesseli, niin hän oli kasvanut ekat vuodet Ruotsissa ja tämä oli yksi niistä muutamista sanoista joita hänellä oli..Nyt niitä on onneksi hiukan enemmän :) Maistuvaa viikonvaihdetta sinne!!

SuSu kirjoitti...

Voi juku kuinka ihanat piippernakkeli muotit :) ..tahtoo myös!

Itse myös katselin jotta nytkö se talvi saadaan, mut njääh! Onneksi saatiin pihasiivottua remonttiroskista ja nyt on lumen hyvä tullakin ;)

PikkuBertta kirjoitti...

Ekat pipari maistuu aina erikoisen hyvälle...nam,nam:)

Johanna kirjoitti...

Ihania lumikuvia! Kiitos näistä.

Meilläkin väki tiedusteli, että koskas niitä piparkakkuja tehdään. Nuo Sinun muotit on mahdottoman kivat!

Jossu kirjoitti...

Mahtava projekti teillä. Lueskelin monta postausta taaksepäin kun tänne tänään löysin. Ja pipareita, niitä alkoi myös tekemään mieli...

Anne kirjoitti...

Meillä nuorimmainen mietti viime vuonna noiden samaisten muottien äärellä, että kuinka kettu on isompi kuin hirvi. Piparkakkujen leivonnan ihanuus on tuoksu ja lasten ilo (vähän äidinkin!!).