torstai 21. lokakuuta 2010

Uusi perheenjäsen


Lämmityskattilan kutsumista perheenjäseneksi jos jotakin voisi kutsua kohtuuttomaksi liioitteluksi. Kuitenkin lähes samanlaisella malttamattomuudella olemme kattilaa odottaneet kuin uudet vanhemmat haikaraa. Talvi tekee tuloaan ja lämmitysjärjestelmäremontilla alkaa olla kiire.


Odotus on päättynyt!

Paketista kuoriutui uusi öljykattila, paino 260 kg.

Paikalle kutsuttiin 5 ukkoa kiroilemaan kattila alas pannuhuoneeseen.

Manailun lisäksi oli keksittävä ties minkälaisia virityksiä kattilan hiissaamiseksi pannuhuoneeseen kapeaa rappukäytävää pitkin.

Puolen tunnin kuluttua kattila oli alatasanteella.

Se oli lommoilla ja jumissa.

Toinen puolituntia meni hioessa strategiaa kattilan saamiseksi irti kurvista. Pannuhuone oli enää kahden askelman päässä.

Ja lisää apujoukkoja.

Nyt kuuluu rummun pärinää!

Tadaa! Perillä ja vähän hajalla.

Ei kuulemma haittaa.

Tämä tapahtuma sysää liikkeelle inhottavan koettelemuksen; suorastaan sellaisen jolla jyvät erotellaan akanoista. Omasta puolesta voin jo etukäteen ilmoittaa, että olen niiden akanoiden joukossa jo ennen, kuin erottelu on edes aloitettu.

Vanha öljylämmitysjärjestelmä siis uusitaan. Lämmin vesi ja lämmitys katkaistaan remontin ajaksi, pariksi, kolmeksi, neljäksi, viideksi tai niin moneksi päiväksi kuin on tarpeen. Aikataulun epämääräisyydellä ei toisaalta ole väliä, sillä tulen inhomaan sitä joka tapauksessa: 
kylmää nimittäin!
4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Huh mikä urakka! Köydet ja viritelmät näytti kovin tutuilta :D

Seija kirjoitti...

Tsemppiä! Toivottavasti kaikki sujuu sutjakasti ja pääsette pian viihtymään lämpimään kotiin :)

käräjämäen justiina kirjoitti...

Kyllä näytti mielenkinntoiselta tuo urakka! Aikamoista äheltämistä varmasti vaati! Taisi muutama ärräpääkin kuulua? No onneksi nyt on masiina alhaalla ja toivoa on että lämmitysremontti olisi joskus ohikin! Pitkää pinnaa toivotellen! :D

Helena kirjoitti...

Melko työlään näköinen hommeli kyllä tuo! Tsemppiä ja toivottavasti pian homma hanskassa!!