torstai 28. lokakuuta 2010

Suloisesti huijattu


Meillä on miehen kanssa syntymäpäivät samana päivänä, mutta tällä kerralla minä täytin tasakymmeniä. Sen kunniaksi olin ostanut isänmaan lipun ja pojan kanssa nostimme sen syntymäpäivän aamuna salkoon. Tämä merkityksellinen päivä oli hyvä tapa korkata lipputanko käyttöömme ja merkitä se omaksemme. Kuulaan aamun ylevä ja isänmaallinen tapahtuma sinetöityi pojan säntilliseen pokkaukseen ylös nostetulle lipulle.
Olin ajatelut että tämä riittäisi juhlistamaan merkkipäivää; olihan olemassaoloni kansallislipun arvoinen.


Muut olivat ajatelleet toisin. Jouduin tietämättäni pirullisen juonittelun, ellei peräti pitempään jatkuneen salaliiton uhriksi. Lipunnostotilaisuuden jälkeen minut harhautettiin shoppailureissulle ja sieltä myöhään iltapäivällä palattuani, ensimmäiset merkit petoksen uhriksi joutumisesta olivat kotiin johtavan tien reunuksia koristavat ulkotulet. Tarkempi juoni alkoi hahmottumaan nähtyäni pihalle pysäköidyt useat autot. 

Mies ja vanhempani olivat järjestäneet minulle yllätysjuhlat. Paikalla oli perheen lähipiiri, kauempana asuvat veljeni ja jymy-yllätyksenä lapsuuden ystävä ja luokkakaveri, johon en ole ollut yhteydessä vuosikausiin. Luokkakaveri teki yllätyksestä ikimuistoisen.  Aamuinen liputustapahtuma, niin ylevä kuin olikin, kalpeni tämän rinnalla!

Hämmentyneenä ja huijattuna, mutta pohjimmiltaan hyvin mielissäni, aloitin uuden vuosikymmenen valloituksen mieleenpainuvasti. Kiitän lämpimästi yllätykseen osallistuneita!


Syntymäpäivä -manööveri sinisilmäiseen luonteeni laatuun yhdistettynä opettanee minut olemaan varuillaan vastaavanlaisten tapahtumisen varalta. Toisaalta muutoinhan näin suloinen huijaus olisi ollut mahdoton. 

Kansallisiin piirteisiini kuuluu olla haluamatta tällaista huomiota ja kaltaiseni heimolainen puhtaimmillaan on henkilö, joka matkustaa merkkipäivänään ulkomaille tai laittaa lehteen iloisen ilmoituksen "en juhli".

Tämä vaatimaton ja taka-alalle vetäytyvä henkilö oli kuitenkin erityisen mielissään ja voi olla, että vastaisuudessakin säilyttää helposti huijattavutensa. Muka.


11 kommenttia:

Sanna-Mari kirjoitti...

Onnea! :)

Millan kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelukset. Tuosta synttäristä jäi varmasti hyvin säilyvät, mukavat, muistot :)

Katja kirjoitti...

Vau mikä yllätys! Hyvää syntymäpäivää näin vähän jälkikäteen.

Johanna kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää! Olipas ihana yllätys. Onpas Sinulla upea perhe. Onnellista, rentouttavaa viikonloppua ja iloa viikonloppuusi.

Seija kirjoitti...

Onnea kovasti jälkikäteen myös minulta. Ihana ylläri perheeltäsi :)

Kesäkukka kirjoitti...

Olipa kiva huijaus ;)

Onnittelut vielä täältäkin! Ja mukavaa viikonloppua!

SuSu kirjoitti...

Ihana ylläri ja Onnea Onnea :)

Tuuli kirjoitti...

Onnittelut täältäkin :)!

Anna kirjoitti...

Mahtavaa! Sitä jotenkin nauttii juhlista paljon enemmän kun ei oo etukäteen tarvinnu stressata yhtään!

KARHIN KOULU kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! :D

nina kirjoitti...

Onnea, aivan ihana yllätys kyllä. :)