lauantai 9. lokakuuta 2010

Kevät mielessä


Uutisten sääennusteessa kerrottiin, että nyt sää viilene huomattavasti tuulen alkaessa puhaltaa pohjoisesta. Iltapäivälehdet julistivat lööpeissään, että nyt tulee lumi maahan. Todellisuudessa lunta tulee korkeintaan Lappiin. 

Vielä kun ilma oli siedettävä ja maa lämmin, oli aika laittaa tulppaanien sipulit maahan. Pikku-apulaisen kanssa kaivoimme leikkimökin vierustalle tulppaanipenkin, sekoitimme eriväristen tulppaanien sipulit kottikärryissä ja kaivoimme ne maahan kovasti kevättä kaivaten.Satakaksikymmentä sipulia myöhemmin alkoi puuha tympäisemään. Jotta askareen jaksaisi toimitettua loppuun, oli viimeisille parillekymmenelle sipulille keksittävä hauskempia istutuspaikkoja valmiiden kukkapenkien sijaan.  Upottelin sipuleita sinne tänne tonttia; pikkumetsääni haavan juureen, kivien väliin, ojan reunalle, lahonneen kannon viereen.
-Tuli ihan oravamainen olo!

5 kommenttia:

Seija kirjoitti...

Kuulin äsken uutisista, että Lapissa on jo satanut lunta. Tiistaiksi luvattiin jopa tänne eteläänkin. Tulee kiire noiden sipuleiden kanssa minulle !!!

Anna kirjoitti...

Ensi keväänä ei tunnu tympeältä, että istutit sipulit! Sillon se tuntuu taas niin helpolta hommalta ;)

Nettimartta kirjoitti...

Sipulit on täälläkin huushollissa pantu maahan, vaikka selkä siinä meinasi paukkua, kun ei ole noin herttaisista pikkupuutarhuria apuna.

Johanna kirjoitti...

Hei! Lähetäthän osoitetietosi Omamaamansikan Johannalle (omamaamansikka1@yahoo.com), niin voin lähettää Sinulle arpajaisvoittosi, Halloween tuotteita.

Onnea voittajalle!

Johanna

KARHIN KOULU kirjoitti...

Niin, keväällä vaiva palkitaan. Mmm, vieläköhän ehtisi muutaman lisäsipulin hommaamaan..

Johanna: Ihanaa!