lauantai 24. heinäkuuta 2010

Autohautajaiset


Nyt ollaan kyllä niin kaukana kaikesta, että pelkät hyvät pohkeet ja fillari eivät riitä päivittäisasioiden hoitoon. Ei ne toisaalta riittäneet kaupungissakaan; taitaa auto olla nykyihmiselle välttämättömyysesine siinä missä kännykkä, tietsikka ja astianpesukonekkin. Ja moni muu aparaatti, tähän sitä ollaan tultu.

Nykyinen kaarani on tullut tiehensä päähän; ensin se ei mennyt moninaisten vikojen takia katsastuksesta läpi, ja sitten se ei samaisten ja monien muiden jälkeenpäin ilmaatuneiden uusien vikojen takia edes käynnistynyt. 
Enää ei tarvitse pelätä kiinnijäämistä katsastamattomalla autolla ajelusta ...

Nyt tuo pitempäänkin olisi voinut palvella Pököttini odottelee mieheni sukulaispojan saman merkkisen auton varaosiksi joutumista piharakennuksen takana, koivun alla. Siellä se on omassa rauhassaan, lempeässä saattokodissa, viimeisiä tuulenvireitä ja sadepisaroita pelleillään maistelemassa. Voi auto-rukkaa, olisihan sitä joskus voinut huoltaa, vaihtaa useammin kuin kerran öljyt ja muutenkin paremmin kohdella.


Ja tämähän tietää taas ylimääräistä rahan menoa.

3 kommenttia:

Seija kirjoitti...

Ikävää, että autosi hajosi, mutta mukavaa, kun saat varmaan uuden auton. Vanha palvelee vielä osina montaa muuta ja sinä pääset nauttimaan uuteen tutustumisesta. Minunkin pitäis vaihtaa, mutten raaskis luopua nykyisestä ... on niin monet koettu yhdessä.

Miia/ Rajalan tupa kirjoitti...

Löysin ekaa kertaa tänne, linkitän heti! Mulla on haaveena ollu jo kauan eräs vanha koulu, minkä ohi aina joskus ajellaan ihan vaan siitä ilosta että sen saa nähdä. Se haave vaan on oikeasti niin kaukainen ettei ole mahdollista toteuttaa. Mutta alan seurata teidän projektia.
Luin jutut läpi kaikki ja jäi mieleen se kun kerroit nuorison pyörivän siellä teidän markilla.Vieläkö näin on, vai ovatko jo ymmärtäneet asian?

KARHIN KOULU kirjoitti...

Tervetuloa Kakkukellarin Mia! Ei ole nuorisoa enää näkynyt, mutta vanhempaa uteliasta käy pihalla pyörähtämässä melkein päivittäin. Syy on milloin mikäkin, yleensä että tultiin katsomaan vanhaa koulua, jossa on joskus lapsena opiskellut; eivätkä tienneet, tajunneet että koulu onkin nyt yksityiskotina.