torstai 19. toukokuuta 2011

Luokkahuoneen muodonmuutos V


Eräs aivan olennainen luokkahuoneen muodonmuutos on unohtunut esitellä. Olohuone. Se on rakennettu asuinkerroksen keskelle ja muodostaa lähes yhtenäisen tilan eteisaulan, toimistonurkkauksen, ruokailutilan ja keittiön kanssa.  Liitutaulun takaa kaivettiin esiin hirsiseinä ja samaan kohtaan tehtiin kulkuaukko keittiöön. Opettajankorokkeen purkaminen oli yllättävän työläs ja vielä työläämpi oli saada sen alla oleva lattia tasaiseksi. Tästä pirullisesta prosessista on tarkempia postauksia, joita löytyy olohuone ja olohuone-keittö -tunnisteiden alta. Luuranko seisoi nykyisen sohvan takana ja opettajan järjestelmällisen tavararöykkiön kohdalla on nyt lapsen vihreä telkkarin-katselu-pömpeli.
13 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ooh miten kaunis valo noista ikkunoista tulee! Ja hirsiseinät on jotain niin mieletöntä että ihan niiden takia olisin valmis vaihtamaan uuden talon huolettomuuden vanhan talon työläyteen... ;-D

Ankkurinappis kirjoitti...

Nää ennen-jälkeen kuvat on niin parhaita! Itse kieli pitkällä odotan, että pääsisin laittemaan niitä :) Hienon ja jännällä tavalla hyvin tutun näköistä teillä!

Katja kirjoitti...

Ai että nuo punaiset verhot on aina vaan herkullisen näköiset!
Ihanasti tilaa!

Niina kirjoitti...

Upean näköistä. Oliko luokkahuoneet todella tuossa kunnossa, kun ostitte koulun? Tarkoitan siis lähinnä, että teidän piti raivata kaikki kirjat ja tarvikkeetkin?

KARHIN KOULU kirjoitti...

Lyde, niin, kyllä vähän välillä arveluttaa tämä työn määrä...

SuperSanna, kieli pitkällä odotan minäkin teidän aikaan saannoksia! Ihana seurata teidän remonttia ja muutenkin blogisi on viihdyttävä ja innostava!

Katja, meillä on joulu vuodet ympäri!

Niina, kirjat ja tarvikkeet muuttivat opettajien ja oppilaiden mukana Hikiän uuteen kouluun. Loput romppeista kunta huutokauppasi, mutta jäljelle jäi silti ihan riittävästi kaikenlaista, varsinkin vintille ja piharakennukseen; ei mitään aarteita (sillä ne menivät huutokaupassa), vaan lähinnä siirtolavalle menevää rompetta ja kampetta. Niitä aikoja en todellakaan kaipaa! Raskas homma oli!

Saila kirjoitti...

Tää muutos on kyllä ihan uskomattoman hieno! Ja tuo hirsiseinä on vaan niiin paljon mun mieleen. Voin vaan kuvitella mitkä määrät sitä roinaa on ollut. Me opettajat ollaan melkosia tavaran (lue:romun ja roinan) kerääjiä! ;) "Aika tavaran kaupitsee"-sanonta tulee varmaan jo verenperimässä :D.

KARHIN KOULU kirjoitti...

Saila: :D

Anonyymi kirjoitti...

Opettajan järjestelmällinen tavararöykkiö!!!

T: Ope

KARHIN KOULU kirjoitti...

Ope, valitsin kuvailussa turvallisen keskitien, sillä "opettajan tavararöykkiö" olisi ollut pahasti sanottu ja "opettajan järjestelmällinen säilytysjärjestelmä" olisi ollut vielä pahemmin sanottu! Mukavaa kesää opelle!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos keskitiestä. Se oli nimittäin oma röykkiöni!

T. Ope

KARHIN KOULU kirjoitti...

;)

Anonyymi kirjoitti...

Teillä on kyllä kaunis koti! Ihanaa, että olette ottaneet hirsipintaa esille ettekä ole maalanneet hirsiä valkoisiksi.
Kuinka paljon teillä on asuinpinta-alaa? Koulu näyttää ainakin kuvissa melkoisen isolta kompleksilta.

KARHIN KOULU kirjoitti...

Voi että, onhan noita neliöitä... Keittiö, rh, eteinen, aula ja makuuhuoneet reilu parisataa neliötä. Alakerrassa osittain puolilämmintä tilaa kolme ja puolisataa ja viltillä kylmä huoneisto 60 neliöö. Korkeassa osassa on B-rappu ja toinen asukas.