tiistai 3. toukokuuta 2011

Pikku-jekku


Olen ollut tuhma.  Ilkikurinen minä heitti ilmaan arvoituksen koulun uudesta värityksestä. Kyläläisten kauhistukseksi koulu saattaisi tämän ilmoituksen myötä kohta kenties silmiä kirvellen häikäistä Lego-palikan keltaisena tai yököttää ohikulkijoita pinkin nukkesairaalan värisenä.
Todellisuudessa väritykseen ei ole tulossa muutosta. Syyt tähän ovat enimmäkseen käytännöllisiä. Vanhaa maalia ei ole tarpeen kaapia kaikkialta pois, kyseessä on vain huolto- ja paikkausmaalaus. Lisäksi jos projekti jostain syystä jää tänä kesänä kesken,  maalatun ja maalaamattoman raja ei ole niin selvä ja silmiinpistävä. Naapurinkaan ei ole välttämätöntä suorittaa asuntonsa osalta ulkomaalausta juuri tänä vuonna. Sitä paitsi nykyiset värit ovat hyvät. 

Etupihan puoleiselle seinustalle on nyt kasattu telineet. Maalipinnan rapsutus ja hionta alkaa.

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Melkonen urakka kyllä on teillä edessä kun pinta-alaa on mistä rapsutella! ;) Tsemppiä ja voimia urakkaan!

Ankkurinappis kirjoitti...

Voi hitsi sua :) No mut hyvät värit ne tosiaan on! Maalausintoa sinne!

Meidänkin on pakko aloittaa jostain tänä kesänä, esim. osa ikkunanpuitteista on kokonaan ilman maalia, rapistuneet pois.. No ei oo vapaa-ajan ongelmia, toivotaan että tulee aurinkoinen kesä :)

Maltze kirjoitti...

Haa! Siis pitäydytte hyväksi havaitussa väriskaalassa. Pitäisköhän meidänkin? No kohta se vaan on päätettävä. Puolensa on nykyisellä sävyllä (=keltainen, valkoiset puitteet)ja vastaavasti ihan alkuperäiselläkin sävyllä (=vaalea esim. harmaa, valkoiset puitteet). Nykyisessä sävyssä nuo mainitsemasi plussat, uudessa sävyssä ihan "uusi" alkuperäinen look. Tsemppiä urakkaan - rapsuttaen ja kaapien kulunee alkava kesä siis myös meidän kouluvanhuksen seinustoilla. Vaihdetaanpa rapsutusvinkkejä puolin ja toisin tässä matkan varrella!

KARHIN KOULU kirjoitti...

Niin, kyllähän urakkaa tosiaan riittää, mutta en ajatellut ottaa paineita. Tekee sen minkä jaksaa ja sen verran että on mukavaa. SuperSanna, meilläkin olisi iso urakka ikkunoiden kanssa, ajattelin fiksailla nyt ainakin enimmät ulkopuolelta ja joskus milloin lie tarkemmin. Maltze, näin tehdään!

Maltze kirjoitti...

Apropoo. Kävin muuten pari vuotta sitten Rakennusapteekin ikkunaentisöintikurssin eli sen viikonlopun kestäneen tietopläjäyksen ja täytyy sanoa, että kylläpä oli valaiseva. Samalla, kun opin perusteet, tuli korjattua priimakuntoon saunan ikivanha pikkuikkuna ja loistojäkeä tuli. Kurssi maksaa itsensä takaisin nopeasti, sillä sen käytyään tietää mitä ja miten pitää tehdä. Ja jos ei itse ehdi niin tietää myös mitä vaatia tekijältä, jos on varaa teettää työ jollakin toisella.