keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Just do it !


En osaa esikasvattaa.  Lukuisia kertoja olen sitä yrittänyt, mutta yksikään taimi ei ole kesää nähnyt. Olen todennäköisesti tehnyt kaikki mahdolliset virheet ja varmaan sellaisiakin, joita ei ennen minun esikasvatusyrityksiäni edes ollut olemassa. Luultavasti mitään en ole tekemistäni virheistä oppinut, sillä epäonistumiset ovat minulle edelleen mysteereitä. 

No, minkäs teet. Vaikka kevät ei ota tullakseen, oli markettiin  ilmaantunut siemenpussihylly. Se oli sijoitettu ovelasti kassan läheisyyteen kohtaan, jossa ostoksiaan maksamaan jonottava väkisinkin joutuu hyllykköä silmäilemään. On selvää, että puutarhan ystävä lankeaa sekunnin sadasosassa tämänkaltaiseen ansaan armotta. Liukuhihnalla olisi pian heräteostoksia.

Minulla on tapana mennä toimissani yleettömyyksiin. Juuri tästä ominaisuudesta johtui sekin, että pikainen ruokakauppareissu venähti  puutarhakierrokseksi vailla ajantajua. Marketista ostetut pari pussia kehäkukkia ja ruiskaunokkeja  eivät olleet selvästikkään riittäneet. Puutarhalla houkuttelivat kymmenen metriä pitkä siemenpussi-ständi ja moninaiset, sadat lajikkeet. 

Ostin älyttömän määrän siemenpusseja hintaa kyselemättä, mutta istutusvaiheessa iski nuukuus. Askartelinkin valtaosan istutusastioista sanomalehdistä.

Taimitötteröiden säilytysastiana toimiva kenkälaatikko on samoilla linjoilla kanssani. Tärkeintä ei ole määränpää vaan matka.
Kevät ikkunalaudalla.

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Täälläkin on kaikenlaista kasvamassa ikkunalaudalla. Osa itää ja osa ei :D

KARHIN KOULU kirjoitti...

Kiva, olet jo itämisvaiheessa! Onnea pikkuisille! :D