perjantai 5. elokuuta 2011

Uutta projektia pukkaa


Olisikohan kyseessä syksyn ensi-merkki vai mikä, kun en ainoastaan kaivanut ikkunanpesuvälineistöä esiin, vaan myös pesin ensimmäiset pari ikkunaa. Edellisestä kerrasta onkin kulunut  tasan tarkkaan vuosi ja sen kyllä huomaa.
Ikkunoiden vuosihuolto pitää sisällään myös teippausten uusimisen. Tällä kertaa teippaan ikkunateipillä molemmat, sisä- että ulkoikkunan. Koosta riippuen yhteen ikkunaan kuluu  kahdesta neljään rullaa teippiä. Tarjoustalosta ostettun, ikkunateippirullia täyteen ahdetun hedelmäpussin voinee siis olettaa ehtyvän ennen aikojaan.

25 ikkunaa kun vie pahimmoillaan 100 rullaa teippiä!



10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä osaa ikkunoista teipataan ja miksi?

Tv. Tietämätön

KARHIN KOULU kirjoitti...

Vanhan puisen ikkunan pokan ja karmin väliin jää rako, josta kylmä pääsee talvella sisään. Mitä vanhempi ikkuna, sen enemmän on puu elänyt ja rakoja riittää. Tiivistenauha ei yksistään riitä tiivistämään ikkunaa.

Susanna kirjoitti...

Saako tarjoustalosta paperiteippiä? Niitä muovisiahan ei pitäisi vanhoihin ikkunoihin laittaa, jos haluaa hengittävyyden säilyvän.

KARHIN KOULU kirjoitti...

Susanna, ostin samasta kaupasta myös liimapaperia, mutta... on aika hankalaa ja työlästä ja liimaista puuhaa. Tiedän, tiedän, että hengittävyyttä pitäisi ajatella, mutta tuntuivatpa viime talvena ikkunat hengittävän vähän liikaakin, nekin missä oli muoviteippi. Veto oli paikka paikoin aikamoinen. Nyt yritän teipata tarkemmin ja mahdollisesti lisätä tarpeen tullen. Käytän liimapaperitkin ja vertailen talvella.

Eija kirjoitti...

Meillä sama homma edessä ja olenkin miettinyt että mahtaa mennä jonkin verran tuota ikkunateippiä täälläkin. Joskus muinoin kun olin pieni ja asustelimme asemalla, niin ennen teippaamista ikkunapokan ja karmin väliin laitettiin sanomalehteä, ne raot kun on tosiaan aika isot paikkapaikoin. Sanomalehti laitettiin veitsen avulla, jotta sen sai suht tiiviisti. Toimi hyvin eristeenä ja oli myös hengittävä. Tämä nyt ei varmaankaan uutta tietoa ollut, kunhan tuli mieleen. Olen hetken jo seuraillut blogiasi, kivoja juttuja.

Sitä jotain kirjoitti...

Puuvillapumpulia rakoon ja sitten vasta liimapaperi päälle! Meillä sama homma edessä, onneksi on vähemmän ikkunoita ;)

KARHIN KOULU kirjoitti...

Puuvillapumpuli onkin uusi juttu ja olisikin tarpeellinen täällä. Täytyypä heti etsiä sitä. Googlettamaan siis.

Sitä jotain kirjoitti...

Olinpa sekava; puuvillapumpuli on siis ihan tavallista pumpulia! :D Hengittävä, edullinen ja toimiva!

Sitä jotain kirjoitti...

Tässä Museoviraston ohjeessa (s. 17) on havainnekuva asiasta:

http://www.nba.fi/tiedostot/31d0b58e.pdf

KARHIN KOULU kirjoitti...

Hih... Näin sitä oma tietämättömyys ja tyhmyys paljastuu! :)