maanantai 26. heinäkuuta 2010

Kodinhoitohuone


Minulla ei ole koskaan ollut kodinhoitohuonetta. Kateudesta vihreänä sellaiset omistaville emännille olen mielessäni paasannut että "oikeinko kodinhoitohuone, mitä tilan tuhlausta ja ylellisyyttä, turhuutta!" ja jatkanut nyrpeänä pyykkäystä, viikkausta ja silityshommia pesuhuoneen kosteassa nurkassa. Ja inhonnut sitä.

Ilolla ja tuntematta sen kummempaa omantunnon tuskaa aikaisemmista manauksista, astelen uudessa kodissani tilavaan kodinhoitohuoneeseen. Oikeastaan kyseessä on tyttöjen pukuhuone kaksine vessoineen, mutta minä, Karhin koulun uusi emäntä ja presidentti, olen nyt nimittänyt sen kodinhoitohuoneeksi. Putkimies poisti toisen pöntön ja asensi tilalle pesukoneliittymän. Siellä pyykinpesukone nyt jauhaa remonttivaatteita ja kuivuri vieressä kuivaa ja silittää samalla.

Sillä välin iloinen pyykkäri rentoutuu katselemalla puolikuun muotoisesta ikkunasta  puiden takana pilkistävää peltomaisemaa ja uppoutuu ajatuksiinsa. Voisin jopa sanoa että pyykkäys on aika kivaa!

10 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Oi joi, kunnon pyykkitila on kyllä ihan ehdoton :) Tuommoista ikkunaa ei taida vaan ihan joka pyykkääjältä löytyä.

Kirsikka kirjoitti...

Oi mitä luxusta ja mahtavat kaapikin vielä siellä tallella! kodinhoituhuoneesta vielä haaveillen ;)

PirjopauliinaL kirjoitti...

Hulppeat on tilat siellä pyykkärillä, ihana ikkuna. Kyllä se kesällä on ihan mukavaa tuo pyykinpesu, kun saa ripustella pyykit ulos raikkaaseen tuuleen kuivumaan, mutta talvisin melkoista pakkopullaa. Hyvät tilat helpottavat sitäkin asiaa kyllä hiukan.

Tuuli kirjoitti...

Mahtavat kodinhoitotilat teillä! Terveisin ihan pikkuisen kateellinen :)

Kuuntytär kirjoitti...

hämääkö kuvat, vai onko tuolla oikeasti noin hyvässä kunnossa paikat? Näyttää ihan kuin olisi vasta rempattu (maalattu, vaihdettu kaakelia yms.)

PikkuBertta kirjoitti...

Kodinhoito huone puuttuu multakin...olen kade sinulle onnekkaalle,kun noin ison tilan olet saanut käyttöösi....

Ihanaisia pyykkipäiviä vain sinne:)

Seija kirjoitti...

Hieno tila sulla kodinhoitohuoneena. Näyttää hyvältä, vallankin nuo kaapit ja ikkuna, ah!

Mari kirjoitti...

On kyllä mahtavaa jos on tilaa riittävästi myös kodinhoitotiloiksi:) Teillä sitä ainakin on! Tulisin varmaan hulluksi noilla teidän neliöillä, kun pää meinaa seota jo suunnitellessa omaa uutta kotia, joka on huomattavasti pienempi ( N.300m2). Mukavia remppahetkiä:)

Sesse kirjoitti...

Onnea uudesta kodinhoito huoneesta!
Ei mullakaan ole koskaan ollut kodinhoito huonetta, no onneks en ole sitä pahemmin osannut kaivatakaan. Kivahan se kyllä olisi :) Tuo ikkuna on ihana!

KARHIN KOULU kirjoitti...

Pesutilat on tosiaan hyvässä kunnossa, no, vähän laitosmaisen näköiset tosin. Ajateltiin tulla toimeen näillä eväillä ensi alkuun.