tiistai 6. heinäkuuta 2010

Hirret esiin baby!


Pitkään oli epäselvää mistä materiaalista rakennuksen runko on rakennettu. Maalaisjärjellä ajatellen runkomateriaali olisi tietenkin hirttä, koska rakennusvuosi on 1926 ja koska rakennus on melko suuri.  Edelleen voisi olettaa, että myös kantavat väliseinät olisivat hirttä.
Maalaisjärki osui tässäkin kohtaan oikeaan. Kaunis hirsi on täydellisesti piilotettu eri aikakausien suosikkimateriaalien alle; pahvin, paneelin, lastulevyn tai gyprocin alle, enimmäkseen gyprocin ja huom,  purkuepäystävällisesti naulaamalla!
Sitten paikalle tulevat ne kiihkeät riksulaiset, jotka sorkkarautoineen vipuavat ja repivät levyt irti.

  Mikä ilon päivä! En hekumoinut turhaan!


5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Nätin väristä hirttä. Ei mitään savutuvan hirsiä kun koulu kerran on.
Tämän kylän koulu on rakennettu 1905, kyläläisten voimin ja kyläläisten hirsistä. Toistaiseksi on vielä toiminnassa vaikka iso osa vanhasta on häivytetty näkyvistä.

Helena kirjoitti...

Kyllä on upeaa hirttä!

Tuuli kirjoitti...

Kaunista hirttä! Oli varmasti ihana yllätys :)

Niina kirjoitti...

Ompas kaunista hirttä ! Meillä on hieman kärsinyttä verrattuna tuohon kaunokaiseen. Upea löytö!

Parolan asema kirjoitti...

Todella mielenkiintoinen projekti teillä meneillään, onnea uuteen kotiin! Tuli koulu ensi kertaa itsellekin tutuksi kun löysimme paikalle huutokauppa-päivänä, upea rakennus on ja mietittiinkin miten joku perhe saa kuistille upean aamupala-paikan :)

Upeata hirttä paljastuu seinästä, tuo on painonsa verran kullan arvoista, toivottavasti jos maalaatte niin pistätte hengittäviä maaleja paikalle, saunasuojat ja muut tekevät talosta muovipussin. Into-maali on ainakin superhelppoa.

Paljon remonttijaksamista ja jään ehdottomasti seuraamaan projektia!