perjantai 23. heinäkuuta 2010

Asunto B


 

Koulurakennuksen uusi osa, 50-luvulla rakennettu sataneliöinen asunto, joka sittemmin on toiminut henkilökunnan tiloina, ei tule meidän omaan käyttöömme.  Asunto on eri rapussa, eri kerroksessa ja kaikin puolin muodostaa selvästi oman yksikkönsä.

Se onkin aikomus myydä myöhemmin hallinnanjakosopimuksella. Myynti helpottaa remonttikustannusten ja varsinkin pakollisen maalämpöjärjestelmän lompakkoon aiheuttaman aimo loven täyttämisessä.

Myytävällä asunnolla B on oma sisäänkäynti, pieni kellari, 45 neliöinen ateljee alakerrassa, söpö pikku parveke ja itse asunto, joka sijaitsee koulurakennuksen korkeimmalla osalla.
Näköala olohuoneen lattiasta kattoon ikkunasta on hikiäläinen versio  Manhattan penthouse huoneiston näkymästä Central Parkiin. Näin kesällä ikkunan edessä huojuvat 20 metristen koivujen latvat, talvella lehvästön puuttuessa näkymä kantaa kauas varmaan Hyvinkäälle asti!

Ikkunanpesijän ei kannata olla korkean paikan kammoinen. Jotta remontointi ei vaan vahingossakaan lopu kesken, me teemme myös tämän asunnon remontin. Kaipa se on pakkokin sikäli mikäli sen haluaa saada kaupaksi.

Remontti aloitettiin irroittamalla vesipatterit; tilalle asennetaan suora sähkölämmitys. Asunto muodostaa näin oman lämmitysjärjestelmäyksikkönsä ja helpottaa hallinnanjakosopimuksen tekoa.

Niin mukavaa kuin olisikin pitää koko rakennus ihan itsellä, niin typerää taloudellisesti olisi myös olla  hyötymättä tilasta, jota ei tarvitse. Ja hyvähän se on B -rappuun elämää saada, ettei kummittelemaan ala!


Ei kommentteja: