torstai 22. heinäkuuta 2010

Terapian tarpeessa


Periaatteessa olen puutarhaihminen. Tänä kesänä sitä ei  arvaisi. Edellisessä kodissa ei puutarhurointi huvittanut, koska piha ei ollut enää oma, ja uudessa piha on niin valtava ja valtoimenaan, ettei kaiken muun tekemisen ohella vain ole ehtinyt.

Tänään kuitenkin tarvitsin henkireikää ja rauhoittumista, ajatusten nollausta, jollaista vähäinenkin puutarhanhoito tarjoaa. Vanha kiinalainen sananlaskukin sanoo, että kaikki muu on turhaa paitsi puutarhanhoito. Tiedä sitten mitä sanonnalla ajetaan takaa, mutta mieleni virkistäytyi oudolla tavalla. 

Nykyistä pihaa ja sitä ympäröivää monenkirjavaa pöpelikköä ei varsinaisesti puutarhaksi voi mieltää, mutta mielikuva joskus tulevien kesien, sisälläni asustelevan pienen olkihattupäisen puutarhurin ja sen kätösten aikaan saannokset muistuttavat ihanaa puutarhaa.

Tulee vielä aika kun voin täysin keskittyä olennaiseen.

 


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On ollut mahtavaa seurata muutto/remonttitouhujanne täältä.Koulu ja sen tienoo näyttävät loistavilta ja puutarhan voin kuvitella jo millaiselta se näyttää tulevina vuosina.Paljon voimia ja onnea matkallenne ja minusta saitte vakiokävijän täällä blogissa.T:Äippä Keski-Suomesta

Seija kirjoitti...

Puutahratyöt kyllä nollaa pään asiassa kuin asiassa. Paljon intoa ja voimia teidän urakkaan sekä sisälle että ulos!