tiistai 1. toukokuuta 2012

Lapiohommia

Pihan perällä olevan pienen niityn reunaan, paikkaan johon hoidettu nurmikko loppuu, kävin kaivelemassa pohjat pienelle kasvimaalle. Kasvimaan perustamisesta tai siinä jotain kasvattamisesta minulla ei ole kertakaikkiaan mitään tietoa saati kokemusta.
 Ennen kaivuuhommiin ryhtymistä lukaisin netistä, että vaiheessa 1 pitää kääntää maa. Kuorin nurmikon pois ja käänsin maan. Sitten sattuikin jo polveen ja rakkulan alku kivisti kämmenessä. Vaihe 2 ja muut ties monetko vaiheet saivat jäädä tältä päivältä. Menin sisälle kahville ja herkkumunkille ja katselin ikkunasta kasvimaatani. Siltä etäisyydeltä se näytti kovin onnettoman pikkuruiseseta, eikä ollut missään suhteessa työmäärään nähden.

4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Tuolla on hyvä aloittaa. Lapiolla kääntäminen on kyllä melko suoritus!

Susanna kirjoitti...

Sehän on valtavan kokoinen! Voit olla ylpeä.

Minä sain lapiolla kaivettua mansikkapenkkiä viime vuonna 1,5 x 0,5 metrin kokoisen alueen ja olin varma, että kuolen. Tänä keväänä pitäisi hommaa jatkaa, mutta se tuska on yhä niin hyvin muistissa, että saapa nähdä, kykenenkö.

nina kirjoitti...

Heippa! Hauskaa että olet taas palannut linjoille niin sanoakseni! :) Valtavan alueen olet kääntänyt, iso sato odotettavissa siis:) Meilläkin käännettiin nurmikkoa, tosin kukkapenkin tieltä. Pioneita haluaisin, ja ruusuja. Mutta pionit pitänee istuttaa vasta loppukesästä, joten siihen asti mennään kesäkukilla.

KARHIN KOULU kirjoitti...

Noh, koosta viis, tällä edetään. Ensi vuonna laajennetaan sitten. Tämä onkin nyt tämmöinen harjoittelukasvimaa, saapa nähdä tuleeko satoa (Nina) lainkaan.