keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Vedestä on kyse

Emme joutuneet olemaan vedettä kuin vuorokauden. Miehen laaja ja monenkirjava ystävä- ja tuttavapiiri pitää sisällään myös mukavia putkimiehiä, joista eräs uhrasi tuokion ainoana vapaapäivänään keskellä juhannusta vesipumppumme parissa. Pumpusta oli hajonnut joku venttiili vaan. Tämä pieni korjaustoimenpide teki pumpusta nyt entistä ehomman.

Yhden päivän pystyy helposti olemaan käymättä suihkussa, voi olla pyykkäämättä ja tiskaamatta ja juomavettäkin saa ostettua kaupasta, mutta vesssahommat ilman vettä ovat kyllä ihan oma lukunsa; varsinkin jos on lapsia. Kaikki käytössä olevat kolme vessanpönttöämme olivatkin tämän yhden vuorokauden huuhtelukiellon myötä kipeästi vetämisen tarpeessa... Veskissä käynti ja pöntön huuhtelu on normaalisti varsin huomaamaton ja arkipäiväisyydessään niin itsestäänselvä asia, että sen keskeisen roolin ihmisen päivittäistoiminnassa huomaa vasta kun sitä on estynyt tekemään!

Veden hallinnasta on ollut kyse viime päivien rännien vaihdossakin. Etupuolen 20 metrinen ränni oli ruostunut niin pahoin, että vettä tuli sateella sen kymmenestä kohdasta roiskien seinille ja ikkunoihin kuin myrskyävä merivesi vanhan purjelaivan kylkeä ikään.  Jotta alueella suoritettu maalaustyö ei aivan valuisi hukkaan, oli tämä ränniprojekti välttämätön.  Onneksi on monitaitoinen isä ja auringon paiste. Minun roolini on ollut seistä A-tikkaiden alapäässä painona ja  olla erilaisten insrumenttien ojentajana.  

Tänään työstä tuli valmiiksi puolet.

7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Toi talo on kyllä niin upea ja kerrassaan herännyt henkiin teidän muuton myötä! Ei voi ku ihastella! :) Ja onneksi vedettömyys ei kestänyt sen kauempaa.

Anonyymi kirjoitti...

,,,ja hätätapauksien varalta: sinne pyttyyn voi heittää mitä tahansa vettä (-sade, tai naapurista haettua) vaikka ämpärillä..
Näin jo mielessäni sisällön.. ;)

-pöö-

Susanna kirjoitti...

Ulkohuussi on hyvä olla olemassa. Edes varuiksi...
;-)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Mahtavan ihana talo, onnea remontille toivottaa uusi lukijasi!tervetuloa myös romulyyli-blogiin, toivottaa riitta sinikka.

Anonyymi kirjoitti...

Taasko sitä koulua maalataan. Viimeksi se maalattiin 1987, kun me asuttiin siellä!

KARHIN KOULU kirjoitti...

Anonyymi, no vitsit, vai entinen asukas: varmaan asuitte tuolla ns. uudisosassa, jossa on nyt B-asunto. Me myimme sen hallinnanjakosopimuksella eteenpäin. Meidän tämä A-asunto (loput koulusta) oli kyllä maalauksen tarpeessa ja on takapuoli edelleenkin, kun ei ehtinyt sinne asti. Keväällä jatkuu. Mukavaa syksyä teille!

Anonyymi kirjoitti...

Pitää paikkansa, tosin loput koulusta oli vielä opetuskäytössä. Sentään neljännesvuosisata sitten!
Oli siellä toisessa päässä vielä pikkuinen asunto, tyhjänä.
Muuten siinä B-asunnon edessä oleva kuusi on Suomen itsenäisyyden 50- v juhlakuusi, älkää sitä kaatako.
Oikein hyvää jatkoa.
v&t