keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Jos jotain tehtyä, muut tekemättä!Tämän kokoisen kiinteistön hoito on aika ajoin tuntunut lähes ylivoimaiselta. Ilman ansiotöitä ja arkiaskareita aika ja voimat saattaisivat hyvinkin riittää. Heittäytyminen pelkästään talonmiehen hommiin ei kuitenkaan taida olla millään muotoa mahdollista. Siivoojan, kokin, pyykkärin, timpurin, nurmikon leikkaajan ja lastenhoitajan palkkaamisen toive kariutuu yhä uudelleen joka lauantai-ilta, kun lottopallokone arpoo aina väärät numerot. Minun on siis ollut tyytyminen siihen tosiasiaan, että mikäli haluan saada yhden asian tehtyä, viisitoista muuta jää tekemättä.


Etupuoli on lähes kokonaan maalattu. Räystäslaudat tulevat maalatuksi rännien vaihdon yhteydessä. Lisäksi sisääntulokatoksen etuosa vaatii maalaustelineiden suhteen erikoisjärjestelyitä portaiden takia. Kakkossisäänkäynti on vielä neitseellisessä tilassa. Etupuolen ikkunapokat on ulkopuolelta huoltomaalattu.Äkillisen innostuksen puuskassa irroitimme eräänä päivänä alakerran pesuhuoneen vieressä olevasta entisestä poikien vessasta molemmat pöntöt. Purimme vessakopit ja maalasin seinät vihreiksi. Tämän toiminnan perimmäinen tarkoitus ja ajatus oli siirtää infrapunasauna tähän tilaan, mutta kyseinen aikomus on edelleen vain tarkoitus ja ajatus. Sauna nimittäin tököttää käsittämättömän jääräpäisesti edelleen jumppasalin perällä.Puutarhan uusi nurmikkoalue on itänyt. Hennot nurmikonhaivenet käyvät kilpajuoksua nyt ärhäkästi itäneiden vuohenputkien kanssa. Ensisilmäyksellä vuohenputki näyttää ottaneen etumatkan ja samaa voittokulkua säestävät siellä täällä nokkonen ja ohdake. Vaan odottakoot kunnes pääsen  alueella ruohonleikkurilla huseeraamaan; tai onnennumeroiden ollessa nimensä mukaisia, joku huseeraa!

Etuovikin toivottaa vierailijan tervetulleeksi siistine maalipintoineen.

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ulko-ovi on kyllä aivan ihanan kutsuva! Ja tuo on kyllä totta, että jos jotain asiaa teet ni kymmenen muuta oottaa vuoroaan tai jää kokonaan tekemättä.

KARHIN KOULU kirjoitti...

Niin, tämä lienee yleismaailmallinen ilmiö! (työt ei tekmällä lopu...)