tiistai 27. heinäkuuta 2010

Vertikaalista hommaa


Nyt on vuorossa uusien väliseinien saumoitus ja pakkelointi.
Se ei olekkaan ihan noin vaan tehty; saumoja on seinien korkeuden takia myös vaakasuorassa, ja pakkelointia joutuu tekemään tikkailta käsin.
Olkoon se enemmän ukkojen hommaa, minä olen jättäytynyt pakkeloimaan vanhojen seinien reikiä, jotka joissakin kohdissa näyttävät siltä kuin tilaa olisi käytetty ampumaharjoituksissa. 

Syy reikiin on onneksi rauhanomaisempi; lapsen perusopetukseen tarvitaan paljon rekvisiittaa ja sen säilyttämiseen lukuisia hyllyköitä. Yksi päivä kului hyllyjärjestelmien irroittamiseen ja kolme niiden kiinnittämiseen käytettyjen ruuvien ja naulojen tekemien reikien korjaamiseen.

Mitä olisi koululuokka ilman seinille sinitarralla kiinnitettyjä valistavia ja sivistäviä julisteita ja muita tärkeitä tiedotteita. Osa tuosta informaatiosta on ollut samassa kohtaa ilmeisen kauan. Tämän todistaa sinitarran muuttuminen kovaksi klöntiksi, joka irroitettaessa irroittaa seinästä myös maalin.
Joku oli erityisen tykästynyt sinitarraan ja sen erinomaiseen kiinnitysominaisuuteen, koska sitä oli käytetty myös erilaisten pienesineiden, kuten lämpömittarin ja käsidesitelineen kiinnittämiseen.

1 kommentti:

Seija kirjoitti...

Teillä tuota hommaa piisaa! Sinitarrat pitäis julistaa pannaan! Niistä jää joka ainoaan materiaaliin pahoja jälkiä ja ne tosiaan kovettuu kuin kivi.