sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Huutokauppa


Hausjärven kunnan sivistyslautakunta järjesti lopetettavien koulujen irtaimiston huutokaupan Karhin koululla (meidän pihalla!).  Kunta on lopettanut koulutoiminnan tänä vuonna useasta muustakin pikkukoulusta ja kaikenlaista vanhaa kivaa oli kerätty myytäväksi huutokauppaan.  Mustasukkaisena olin tietenkin paikalla todistamassa miten myös Karhin koulun historiaa huudettiin pois.
Hinnat kohosivat lähes joka artikkelin kohdalla tähtitietellisiksi; ei ollut varaa huutaa mitään. Kunta käyttää huutokaupasta saadut varat uuden ala-asteen stipendirahastoon. Siinä mielessä oli ihan mukavaa että ihmiset innostuivat huutamaan.

Paikalle oli saapunut useita satoja ihmisiä, kotiseuturakkaita hausjärveläisiä ja olipa siellä tuttuja naamoja Riihimäeltäkin. Autoja oli parkkeerattu kilometritolkulla pitkin peltojen reunamia. Ihmiset tungeksivat pihallani, talloivat nurmikkoa ja parkkeerasivat autonsa miten sattuu, mihin sattuu; tunkeilijat! Malttamattomuus saada koulu jo pian itselle ikiomaksi puristi rintaa. 

5 kommenttia:

Mannukka kirjoitti...

Oi-oi, oispa päässyt tuonne ISON rahatukun kanssa.. oliko opetustauluja ja helmitauluja ja vanhoja karttoja ja vanhoja koulukalusteita?

Helena kirjoitti...

Eksyin tänne sattumalta. Ja tätä teidän mahtavaa projektia on jäätävä seuraamaan :)

Purppura kirjoitti...

Moikka, tulin vastavierailulle :) On teillä hirmuinen projekti edessä, mutta lopputulos tulee varmaan olemaan ihana! Monta kertaa olen itse haaveillut vanhasta koulusta (puhumattakaan vanhasta rautatieasemasta), mutta kun meitä on vain kaksi aikuista eikä puhettakaan mistään asuntoon liitettävästä yritystoiminnasta, niin olisi vähän niin kuin tilan tuhlausta ostaa isoakin isompi talo. Joten tyydyimme (erittäin hyvillä mielin) ihan tavalliseen omakotitaloon. Onnea teidän urakalle, jään seuraamaan edistystä...

Siiri kirjoitti...

Hei, joskus piipahdin täällä kiireessä ja lisäsin blogisi suosikkeihin. Palatessani "blogitauoltani", olitkin löytänyt minut :) Saanen linkittää omaan blogiini?

Itsellä olisi kyllä ollut samat fiilikset huutokaupan aikaan. Mokomat haaskalinnut toisten pesillä! :)

Onnea isoon ja vaativaan urakkaan!

KARHIN KOULU kirjoitti...

Tervetuloa kaikille uusille ja kiitos, saa linkittää! :)