perjantai 4. helmikuuta 2011

Yksi ajatus viikossa

Talvi on uuvuttanut minut. En enää harjaa etuoven edessä olevia rappusia kunnolla. Olen antanut kenkien tallaannuttaa lumen askelmiin, jotka ovat pyöreän pömpylöitä kuin talvipakkaseen kunnolla puettu pikkulapsi. Uuden lumen sataessa pihaan en enää heti kolaa sitä pois, vaan odotan pari päivää josko suojakeli sulattaisi enimmät ensin.  En enää halua palella ja nyt sängyn vieressä pöhöttää tehokas irtosähköpatteri täysillä; joka ilta ja yö, virran kulutuksesta viis! Olen odottavalla kannalla. Nuokun vielä tämän kuun ja seuraavassa alkaa tapahtua, tiedättehän: maaliskuussa maita näyttää, huhtikuussa humahtaa!

4 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Talvi on ottanut yliotteen myös minun miehestäni, joka yleensä rakastaa lunta ja talvea. Iso, vanha talo ja remontti ja helvetillinen polttopuusavotta ja kolaaminen ovatkin olleet nyt vähän liikaa. Tsemppiä meille kaikille. Kevät tulee - jollei ihan kohta, niin myöhemmin sitten.

Anne kirjoitti...

Kieltämättä talvi jo riittäisi. Lumitöitä en ole pahemmin joutunut tekemään mutta kodin betoniset ulkoportaat sulattamaan pariin otteeseen suolalla.

Viikonloppuna joutuu tehdä ekat kunnon lumityöt tontilla jotta maanpohjatutkimuksen pääsee tekemään. Siitä se kevät alkaa!

Maltze kirjoitti...

"Kevättä kynttelistä!" taitaa vanha sanonta kuulua. Tarpeen tuon olisi jo alkaa tulla: sähkönkulutus on meidänkin satavuotiaassa vanhuksessa ihan tapissa, vaikka maalämpökin tykittää... Ja minäkin otin käyttöön sen töpseliin kytkettävä puhaltavan lisäpatterin. Jo nyt näyttää sähkölasku pirulliselta, mutta pakkohan tästä on selvitä hengissä. Tsemppiä!

KARHIN KOULU kirjoitti...

Lämmin kiitos vertaistuesta!