keskiviikko 25. elokuuta 2010

Yövalo


En enää muistanut miten kuu valaisee pimeässä. Kaupungin ja taajaman vähäisissäkin katuvaloissa, talojen ja liikenteen kajossa,  tuo ihmeellinen valoilmiö jää vääjäämättä huomaamatta. Kuun kajo pilkkopimeässä yössä on hämmästyttävän voimakas. Roskisreissu kuun kumotuksessa oli jännittävä ja lumoava, lopulta pelottava. Paluumatka roskikselta kotiovelle kävi juosten pikkiriikkisen paniikin puristaessa rintaa. 

Nukkumaan mennessä telkkarin tuttu valo rauhoitti kaupunkilaissielua, joka tarkoituksella jätti toosan päälle unta vartioimaan.

6 kommenttia:

PirjopauliinaL kirjoitti...

Kyllä vaan, kuu on aikas jännittävä kumppani iltahämärässä.
Illat alkavat hämärtyä meilläkin viimein, kerkeää nähdä hämäryyden hiipimisen ennen nukkumaan menoa. Yöllä käytin koiraa ulkona klo4, oli pilkkopimeää, aika huisa tunne kun yritti kulkea ilman valoija. Kesällä meillä on valoisaa läpi yön ja kohta taas pimeää läpi päivän ;) Nämä muutoskohdat pysäyttävät aina vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, romanttista: Vanha koulurakennus ja kuutamo. Kun näet piippua polttavan, hattupäisen miehen hiipivän suurennuslasin kanssa tiluksillasi -käy ihmeessä ilmoittamassa kaikki havaintosi hänelle...

Vekarus kirjoitti...

Kyllä teillä on mahtava paikka!

Yövalosta tuli mieleeni, kuinka viime syksynä jouduimme hankkimaan pienet hämäräkytkimellä varustetut lamput pistorasioihin, jotta pilvisellä säällä löytäisi huvilalla vessaan öisinkin :-)

Voimia loppurutistukseen!

Eva-Liisa kirjoitti...

Ihanan jännittävä tunnelma kuunvalossa ulkona. Sitä minäkin koen täällä maalla, vielä kun on tähtitaivas, muuta ei tarvitse. Ei siinä pelkoa ole. Maalla se valoisuus vähenee talven tullen, kun ei ole muita kuin luonnonvaloja.

Katja kirjoitti...

Minä, pimeästä hysteerinen ihminen olen oppinut rakastamaan maaseudun pimeyttä. Tai oikeammin valosaasteen puutetta. Läheinen kaupunki kuumottaa pimeällä taivaanrannassa ja olen paljon tyytyväisempi ettemme ole siellä keinovalojen alla.
Kuu valaisee muuten yllättävän paljon.

KARHIN KOULU kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista :)