maanantai 16. elokuuta 2010

Kaaoksen kukkija


Ihme on tapahtunut!
Blogiani seuranneet muistanevat anopilta saamani kliivian, tuon uhkeasti kasvavan ja kauniisti kukkivan kasvin, jonka rauhallinen olemus lohduttaa allekirjoittanutta leirinjohtajaa.

Aikansa kukittuaan leikkasin kliivian kuihtuneet aikaisemmin oranssit kukat pois ja jos totta puhutaan, unohdin koko kasvin sen tien. Nyt viikkoja myöhemmin yhtäkkiä havahduin verhoja kiinni laittaessa, etten ollut kastellut ikkunalaudalla olevia kasveja koko aikana. Asian laitaa korjatessa ja kasvien saamia vaurioita tarkemmin tarkastellessa havaitsin, että samainen kliivia oli aloittamassa uutta kukintaa; jämäkkä kukkavarsi oli täynnä vihreitä nuppuja!Voi kumpa saisin siirrettyä tuon sitkeän kanssamuuttajan vielä kukkivana sen arvoiselle paikalle
uuden olohuoneen avaraan valoon!

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Minä tapoin oman kliiviani, mulla tuppaa muutenkin olemaan huonekasvit aika raaskuja :D

Seija kirjoitti...

Taitaa kliivia pitää kuivista kausista. Meilläkin vielä hengissä, muttei kyllä kuki. Ei osoita mitään merkkejäkään siihen suuntaan. Tarvis varmaan siirtää vielä nykyistä valoisammalle paikalle. Orkidea sen sijaan kukkii aivan uskomattoman upeasti jo toisena vuonna peräkkäin oston jälkeen.

KARHIN KOULU kirjoitti...

Varmaan on yksilöissäkin eroja; minun kliiviani lienee karaistunut.

Lempparikukkani tulppaanin ohella on orkidea. Orkideat olen kaikki onnistunut tappamaan, tai sitten ovat olleet "liian" kauan kukkimatta ettei hermo ole kestänyt enää katsella pelkkää lehteä. Seija, onko orkedeasi lasiastiassa vai umpiruukussa? Kasteletko usein?