sunnuntai 8. elokuuta 2010

Myrskyn silmässä


Tänä kesänä yleisimmät puheen aiheet ovat olleet helle ja hirmuiset ukkoset. Me täällä Karhissa olemme hikoilleet mutta kummallisesti säästyneet ukkosmyrskyiltä, paitsi eilen. Hetki ennen myrskyä ilma muuttui oranssiksi ja takapihan rypsipelto näytti kuin olisi ollut tulessa. Taivaan jakoi vaaleaksi ja tummaksi lilaksi valkoinen viiva, joka liikkui silmin nähden lujaa vauhtia. Viivan tultua kohdalle se alkoi. Lapsi kysyi että tuleeko nyt maailmanloppu.


Sähköt katkesivat ja koulu natisi ja rutisi kuin vanha laiva sateen piiskatessa ikkunoita ja tuulen iskiessä hirsiseinään. Remonttikerroksessa oli muutama ikkuna auki ja meidän aikuisten oli kiiruhdettava sulkemaan niitä lasten paetessa hädissään varastokoppiin.  Vaatehuoneen ikkuna oli rävähtänyt kokonaan auki ja ennen kuin ehdimme sulkea sen, vettä lainehti kynnyksiin asti lattialla. Kellarikerroksen ovien alta purskusi vettä kuin suihkusta. Oliko laivamme uppoamassa?

Suurista ikkunoista jatkuvasti välkkyvä salamoiden valo, tuulen riepottemien puiden aavemaiset varjot ja myrskytuulen ujellus olivat kuin katastrofielokuvasta ikään.Kukaan ei nukkunut sinä yönä. Kynttilän ja taskulamppujen valossa pötkötimme vierekkäin patjoilla ja nukahdimme kun myrsky joskus laantui.

3 kommenttia:

PikkuBertta kirjoitti...

Hui,miten pelottavalta näytti tuo filmi...tosiaan kuin kauhuleffasta.
Meillä ,siis meillä,ei ole vielä ollut myrskyä,mutta lähistöllä kuitenkin.Mies on tällä hetkelläkin raivaamassa myrsky tuhoja.Viimeviikolla jo oli.Puolille öitä tekevät töitä.
Mie vai kauhulla odottelen,milloin myrsky päälle sattuu.Mie kun pelkään ukkosta ihan hirveesti...hui.Luonto kuitenkin kaipais vettä,mut ei sitä ihan tulviksi asti tarttes tulla.

Kesäkukka kirjoitti...

Upeat värit noissa kuvissa!
Vaikka itse ukkonen ja salamointi oli täälläkin eilen illalla/yöllä todella rajua. Työmatkan varrella oli puita kaatunut, samoin työmaan pihalla.
Pelottavia tälläiset ilmat!

Katja kirjoitti...

Hui! Meillä selvittiin taas aika vähällä. Tuulen eka puuska lennätti maitotonkan pois paikoiltaan ja siinä kaikki. Aamulla kun lähdettiin kaupunkiin niin sitten nähtiin tuhoja lähinnä kaatuneiden puiden muodossa.

Vaan onneksi tuli sitä vettä edes se 5 milliä.