maanantai 3. lokakuuta 2011

Sairasvuoteelta kerrottua


Minä en turhia sängyssä makoile. Vaikka toimintaani ei  kovin tehokkaaksi tai joutuisaksi voi hyvällä tahdollakaan kuvailla, aina on kuitenkin jotain tekeillä. Siksi inhoan sairastamista ja sängyssä makoilu turhauttaa. 
Puolitoista viikkoa sitten suoritettu hammarkirurginen toimenpide johti komplikaatioihin, joiden seurauksena olen lymyillyt sängyssä epätyypillisen taajaan. Leikkausarven viereen, jonnekkin alaikenistön alle oli muodostunut laaja tulehdus ja mätää, jonka lääkäri tänään poisti. Toimenpide oli tuskallinen, mutta aika sen jälkeen vasta onkin ollut.
Nyt tulehdusta yritetään saada aisoihin kahden päällekkäisen antibioottikuurin ja tulehduskipulääkkeen voimalla. Sänkyni vieressä on pieni sylkykuppi, johon aika ajoin räkäisen verisen mätäklimpin, joka saa minut hetkeksi kiemurtelemaan kirvelevässä kivussa. Pankaapa paremmaksi sanon minä! Näin pienestä toimenpiteestä voikin tulla näin suuri vaiva!

Syksy on sillä aikaa salaa hiipinyt sairastavan puutarhaan.

9 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Voi ei.. En voi enkä haluu pistää paremmaksi.. Toivottavasti tuo inhottava tulehdus saataisiin aisoihin ja pääsisit nauttimaan syksystä!!! Jaksamisia toivottelen..

Kesäkukka kirjoitti...

Voi apua! Toivottavasti tropit tehoaa ja pian!
(ja mun pitäis kanssa mennä hammaslääkäriin ja mulla on kaikki viisaudenhampaat tallella...oikein pelkään sitä hetkeä, kun lääkäri niiden poistoa ehdottaa)

Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

No onneksi sinulla ei ole pahempaa!

Marie Elisabeth kirjoitti...

Oi kurjuus! Toivottavasti hevoskuuri tehoaa nopeasti ja masu kestää.
Tsemppiä sinulle!

Saila kirjoitti...

Huhuh! Kuulostaa ihan kamalalta! Hyi kerrassaan ku puistattaa jo ajatuski tuollasesta kivusta ja vieläpä SUUSSA! Toivottavasti lääkkeet parantaa ja vähän vauhdilla :D!

Jaana kirjoitti...

muista hevoskuuri maitohappoja ja jokin hyvä monihivenaine lisä!! Nyt niitä tarvitset!
Pikaista toipumista, suun ja hampaiden kiputilat ovat niin syvältä :(

KARHIN KOULU kirjoitti...

Voih, kiitos näistä lohtujen sanoista, ilolla niitä lueskelen. Eihän tämä toiki kuolemaksi, mutta kylläpä näin pitkään jatkunut kipu onkin kuluttavaa, ei uskoisi. Samaa mieltä anonyymin kanssa, että onneksi kyseessä ei ole kuitenkaan tämän pahempaa.

Sara, oon kyllä aika out...

Kesäkukalle tiedoksi että enimmäkseen viisareiden poisto on ihan lastenleikkiä ja kaikki menee hyvin. Minä satuin vain jostain syystä olemaan siinä vähemmistössä jolla jokin meni vikaan. Minulta on nuorempana poistettu kaikki neljä viisaria onnistuneesti. Tämä viides oli joku luonnonoikku ja muutenkin vaikea tapaus.

Marie Elisabeth & Saila, nyt on niin laaja-alaiset antibiootit että eiköhän tämä tästä. Maha ei kyllä kestä, mutta minkäs teet.

Jaana, maitohapot apteekkari jo minulle myikin. Täytyypä penkoa lääkelaatikko jos sieltä löytyisi joku monihivenainepurkki. Varmaan hyvä idea niiden ottaminen. Kiitos!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihan hurjaa! Toivottavasti paranet tuosta mahdollisimman pian!!Halaus!

SuSu kirjoitti...

En kyllä minäkään tahdo pistää paremmaksi, varmasti tosi kivualista :/ Toivotan pikaista paranemista!

Jännitän täällä itse perjantaista hampulääkäriä, alkaa vanha paikka rapistua ja reikiintyä.. onneksi vihoittelee silloin tällöin, mutta pakko oli toimia ettei toimenpide olisi niin kivuallista. nim.merkillä: *hampulääkäri kammoinen*