sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Sairas Vääns

Niinhän se meni, että kun minulta puolitoista viikkoa sitten poistettiin kirurgisesti viisaudenhammas, samalla minulta varastettiin tuon verran elämästäni aikaa kivun ja säryn hallitessa jokaista hetkeä. Toimenpide tuntui turhalta, sillä hammas ei ollut vaivannut mitenkään. Se löytyi sattumalta muun hampaiden huollon yhteydessä röntgenkuvassa; täysin puhjennut viisaudenhammas vaakasuorassa leukaluun suuntaisesti, ei näkyvissä. Kaipa siinä joku tulehdusriski oli olemassa ja kovasti suosittelivat pikaisesti hampaan poistamaan. Pikaisesti yli puolen vuoden toimenpidejonossa sain armon aikaa koettelemukselle.

Heti leikkauksen jälkeen olin sentään koko viikon töissäkin, no, särkylääkkeiden voimalla tietty.  Leuan turvotus kuitenkin laski tasaisesti päivittäin ja mustelmakin katosi alle viikossa. Silloin ajattelin, että paraneminen oli hyvässä vauhdissa. Että kipu ja särky ovat kohta muisto vain.

Olin väärässä.  Antibioottikuuri loppui sopivasti ennen viikonloppua ja turvotus lisääntyi saman tien. Käsi kävi särkylääkepurkeilla jo niin tiheään, että huoli yliannostuksen vaarasta sai minut aiheen tiimoilta googlettamaan.
Sehän se vasta varsinaisen huono idea olikin, sillä siitä alkoi kärvistely särkylääkkeiden säännöstelemisestä turvarajojen alittamiseksi. Vaan eivät alittuneet ja säryn lisäksi mieltä painoi nyt netistä löytynyt hajanainen ja varmaan enimmäkseen epäasiallinenkin informaatio särkylääkeyliannostuksen vaikutuksista ja kompikaatioista. 

Juuri nyt tätä postausta kirjoittaessani, kello on puoli neljä aamuyöllä. Olen taas lääkinnyt itseni turvarajaa hipoen, selvästi riittämättömästi, sillä leukaa ja poskea jomottaa. Tuskin nukun, ehkä yritän tai surffailen netissä, odotan aamua ja pääsyä lääkäriin.

Nyt ei ole yhtään kivaa.


4 kommenttia:

AnnaRiikka kirjoitti...

Voi itku :( Mikään ei ole niin pirullista kipua kuin hampaisiin liittyvä..se kun tuntuu koko kropassa! Pikaista paranemista ja lääkkeetöntä jatkoa toipumiseen :)

Minna kirjoitti...

Oijoi, ymmärrän tuskasi. :[
Mulla otettiin yksi pois palasina puudutuksessa ja jälkisäryt oli helvetilliset. Sain tokaksi antibiootiksi (muistaakseni falgyl?) ja sain siitä kaiken säryn ja kivun päälle jokaisen mahdollisen sivuoireen, mitä paketissa luki.

Varaudu vielä siihen, että kuukausien päästäkin voi tulla ikenestä luupiikkejä. Ne ei satu, mutta on oikeita iljetyksiä, jaiks. Muistelin lääkärissä ollessa jo, että ei voi olla totta: minä vielä maksan tästä "riemusta"...

Toivotaan, että saat lääkityksen kohdalleen tänään.

Marie Elisabeth kirjoitti...

Autsh...toivottavasti nyt tilanne jo ohi. Hammas särky on kurja. Minulla myös huonoja kokemuksia ja senpä takia kynnys hammaslääkärille suuri.

Antoisaa syksyä ja toivottavasti ilman hammasmurheita!

KARHIN KOULU kirjoitti...

No niin määräsivät Falgylin ja Dalacin antibiooteiksi samalla kertaa otettaviksi. Vatsavaivoja ja punaista pissaa odotettavissa. Kiva.

yhyy...