maanantai 6. syyskuuta 2010

Hajurako


Olemme myymässä koulun päädyssä olevaa pienempää erillistä asuntoa. Oman rauha ja naapurin saaminen näkymättömiin avaralla etupihalla vaati erityisiä toimenpiteitä.

Ensin B-rappuun rakennettiin oma pihatieliittymä.
Liittymää levennetään myöhemmin pari metriä, jotta myös isommat ajoneuvot pystyvät tiukassa kurvissa kulkemaan.

 Sitten asunnolle rajattiin oma pikku-piha, jonka ympärille alettiin rakentamaan aitaa. Rakennusprojekti tosin keskeytyi materiaalin loppumisen takia ja nyt odottelemme uutta lautaerää. Aita on sen verran korkea ja suojaisa, että se toiminee mukavasti myös näköesteenä puolin ja toisin; on kuin naapuria ei olisikaan.Ostin innoissani jo köynöstäviä kasveja istutettavaksi aidan viereen, ja täysin tietoisena siitä, että aitahan maalataan ensi keväänä. Maalarit saavat kiittelemistä työympäristöön ilmaantuneista pikku esteistä.

Eräässä iltapäivälehdessä viime viikola oli artikkeli ihmisten välisestä miellyttävästä etäisyydestä eli hajuraosta. Sen mukaan sosiaalisen etäisyyden keskiarvo on 76 senttiä. Etäisyyttä säätelevä mantelitumake määrittelee kunkin yksilön kaipaaman hajuraon tarvetta, joka tutkimuksen mukaan vaihtelee puolesta metristä reiluun puoleentoista. 

Sitten on ihmisiä joiden tumakkeet vaativat väliin vielä aidankin.


5 kommenttia:

PikkuBertta kirjoitti...

Mulla taitaa olla sellainen tumake joka vaatii aidan....nimittäin paritalon välissä on aita,ja korkea.
Muutenkin,keskusteluetäisyyttä kaipaan.Minusta on tukalaa,jos keskustelukumppani tuppaantuu melkein"suuhun".Johtuu varmalla myös näöstäni,silla lähinökö on huono...kaukaa näkee paremmin keskustelijan ilmeet ja silmät...

Näin täällä,nyt töihin.
Hyvää päivänjatkoa sullekin:)

Millan kirjoitti...

Hehee, täällä Pohjanmaalla, missä perinteisesti on paljon aukeata tilaa talojen ympärillä, taitaa olla muitakin kuin minä, jolle ei edes aita riitä...Lapista nyt puhumattakaan ;-)

Katja kirjoitti...

Mun tumake taitaa vaati jopa ihan pellon :D
Mua ahisti kaupungissa asuessa ne tuhannen neliön tontit, naapurin seinä liki omassa seinässä kiinni.

Että aita onpi hyvä :)

Seija kirjoitti...

Aita on hyvä, pelto vielä parempi! Oma lukunsa ovat ne, jotka jaksavat/haluavat asua ahtaasti vierivieressä. Hatunnosto heille! Minä tarviin noiden yllämainittujen lisäksi vielä metsääkin:))))

KARHIN KOULU kirjoitti...

Hih, ihania kommentteja!