maanantai 11. lokakuuta 2010

Varma talven merkki


Kaikessa hiljaisuudessa tien reunoille on ilmestynyt oransseja aurauskeppejä. Yhtäkkiä tottumattomaan silmään ne näyttävät aika korkeilta; - Ovatko ne aina olleet sellaisia vai ovatko ne vuosi vuodelta pidentyneet?

En ole talvi-ihminen sitten niin vähäisimmässäkään määrin. Hiljalleen vuosi vuodelta pahenevan nivelongelman kanssa kamppailevana ja sääpohjaiseen masennukseen taipuvaisena mieluiten makailen auringossa ja nautin jääkymästä korkeintaan juomana. 
Korkeita lumikinoksia ennustavien aurauskeppien näkeminen melkein puistatuttaa. Tänään kuulin autossa radiosta, että ihmiset ovat ennätyksellisesti hamstranneet polttopuita, koska tulossa on kuulemma ennätyskylmä talvi; samallalailla kuin viime talvi oli ennätysluminen.

6 kommenttia:

Seija kirjoitti...

Täällä toinen joka kammoaa kylmyyttä ja pimeää ja toivoo, että talvi olisi tässä ja kevät alkaisi huomenna!!! Hirvistys näitä Suomen kylmiä ja pimeitä loppusyksyjä ja talvia, hyrrr!!!

Eva-Liisa kirjoitti...

Minä taas rakastan talvea,odotan innolla. Jossain on satanut jo lunta,meillä ei vielä,odotellaan:)

Juju kirjoitti...

Täälä helsingissä on vallan surkeaa, jos ei tule pakkasta. Kunnon lumitalvi valkeutensa kanssa voittaa aina rännän. Ja tämänpäiväinen kylmä kosteus tuntuu kurjemmalta kuin pakkaset. Joten liputan lumenpuolesta kuitenkin, vaikka kesäihminen olenkin!

KARHIN KOULU kirjoitti...

Niin, toisaalta eihän talvelta voi välttyä, mutta olisiko hyvä jos olisi 10 senttiä lunta ja korkeintaan -10 pakkasta, koko talven. Aurinko paistelisi hohtavalla pikkuhangella ja välillä olisi sen verran suoja, että lapset saisivat tehtyä lumiukon ja leikittyä lumisotaa.

Tämmöisen talven minä voisin hyväksyä.

käräjämäen justiina kirjoitti...

Taitaa olla parasta, että ostat ison kasan kynttilöitä, paljon filttejä ja herkkuja ja kaivaudut talviunille! Taitaa nimittäin talvi tulla, halutaan tai ei... Itse kyllä tykkään syksystä ja talvesta! Syksyllä tuuli ja kirpeä keli ja välillä sadekin on mukavaa! Ja talvella taas pakkaset ja narskuva valkoinen hanki :) On mukavaa kun on vuodenajat, olisi tylsää jos olis aina lämmin kesä! Ja hei, talvella saat taas otettua ihan erilaisia kuvia maisemista!

KARHIN KOULU kirjoitti...

Justiina, se on kyllä totta että maisemakuvaajan liipasinsormea kutittaa jo pelkkä ajatus uusita näkymistä!