sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Vehkeet kunnossa


Ilman lämmitystä ei ole kiva talossa olla, puhumattakaan että ei ole lämmintä käyttövettä. Muutama Honkkarin irtopatteri puhalsi kahden tuhannen watin voimalla, mutta  sittenkin liian tehottomasti. Toppatakin päällä pitäminen sisällä ei ollut yhtään liioitelua!

Rivakka putkimiseporukka ahersi aamusta iltaan pannuhuoneessa ja ilmeisen hyvän työmoraalin omaavina, sillä projekti valmistui ennätysajassa: yksi päivä meni vanhan kattilan purkamiseen, toinen piippu- ja putkitöihin ja  kolmantena päivänä kattila ja poltin oli jo asennettu. Kolmennen päivän illalla pattereissa lorisi lämmin vesi ja me tytöt pääsimme kuumaan suihkuun!


Vanha kattila oli kuin manalan ilmestys.Kattilan jalusta vai sisäänkäyntiaukko katakombiin?Uusi kiiltävä lämmitysjärjestelmäyksikkö paikalleen asennettuna, eikä kummitusluolamainen pannuhuone näytä enää niin pelottavalta.Minusta ei ollut hyötyä tässä projektissa paitsi sitten, kun paikalle tarvittiin siivoojaa. Aivan niin kuin ei munakastakaan saa munia rikkomatta, niin ei uutta lämmityskattilaakaan saa asennettua ilman armotonta sotkua: näin järkeilin asian ärtymyksen karkoittamiseksi.

Maalattu betonilattia ei tullut raivokkaan jynssäämisenkään jälkeen täysin puhtaaksi. Pannuhuoneesta kenkien mukana kantautunut noki imeytyi lattian raapaumiin ja koloihin, niin että niitä ei saa piiloon kuin maalaamalla.Vaan mitäpä tuosta,
sillä tähän lopuksi voi hyvällä mielellä todeta,
että kun vehkeet on kunnossa,
tulkoon talvi!

 


3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Vanhempieni luona maalattiin viikonloppuna betonilattiaa, haju oli kammottava, kun pienessä talossa on vielä nukuttava yökin.. uh, ikkunat auki ja yötkin jo kylmiä. Viime viikon Tila-ohjelmassa oli tehty kellaritilan muutos, jossa betonilattian päälle oli laitettu kokolattiamatto. Ihan toimivan ja hyvännäköinen ratkaisu.

Mukavaa viikon alkua!

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Pitääpä muistaa järkeilysi. Minulta meinaa joskus päästä marmatus, kun lapset kokkaavat ja kaikki paikat pitää putsata. Mutta niinhän se on, että rapatessa roiskuu.

Kiva, että löysitte työporukan joka otti homman hoitaakseen nopeasti ja hyvin. Olen ymmärtänyt, että sellaisia ei niin vain tahdo löytyäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Haveilen ja kiikarissa on eräs koulu... Mietin suuresti, että paljonko asumiskäytössä koulu(t) kuluttavat öljyä ?
Osaatko antaa tai tahdotko antaa jonkinlaisen llitramäärän ihmeteltäväkseni.
Teillä siis mitä ilmeisemmin on öljy lämmitys ainoana vaihtoehtona. Paljaonko teillä onkaan neliöitä lämmitettäväksi ?
Tänään olen siis blogiasi kahlannut mielenkiinnolla ja ihastellen :)
Olen kahta koulua ihmetellyt ja niissä molemmissa noin 15000 litraa vuosikulutus ja neliöitä yli 700 ...

Onnellinen kaikenlaisista vastauksista :) Kira