lauantai 12. kesäkuuta 2010

Kodin sydämen paikka


Karhin koulussa on kolme kerrosta. Koulu on rakennettu rinteeseen kallion reunalle. Pohjakerros on kivijalassa ja se on auki rinteen puolelle. Tässä kerroksessa sijaitsevat pesutilat, jumppasali, keittiö ja ruokala. Tämän yläpuolella on pääjulkisivun puolelta katsoen  ensimmäinen kerros, jossa on kolme luokkahuonetta, käytävä ja vessa. Toisessa ja/tai kolmannessa kerroksessa on pieni huoneisto, avovintti ja uudisosa, joka on melkein käyttövalmis noin 80 neliöinen asunto saunoineen päivineen; näissä tiloissa on ollut opettajienhuone, terveydenhoitajan vastaanottohuone ja henkilökunnan muut sosiaaliset tilat.
Remontin akuutissa ensivaiheessa  keskittyymme luokkahuonekerrokseen. Sinne tulee kolme makuuhuonetta, olohuone, ruokailutila ja keittiö. Käytävätila yhdistää makuuhuoneet muihin huoneisiin ja sinne rajataan myös alue toimistolle. Pesutilat ovat alakerrassa, jumppasali säilyy jumppasalina sellaisenaan ja ruokala-keittiöön tulee tilat yritystoiminnalle. Pikkuhuoneisto jää odottelemaan tulevaisuuden remontti-intoilua. Uudisosaa emme ota omaan käyttöömme ollenkaan.Kaikkein pyhimmän, kodin sydämen,  viihtyisän ja toimivan keittiön rakentaminen luokkahuoneeseen, jonka huonekorkeus on melkein kolme ja puoli metriä, vähän jänskättää. Tulevan keittiön paikalla on nyt käsienpesuallas ja seinällä ja katossa villisti risteilevä vesi- ja ilmastointiputkien viidakko. Keittiölle ei koko kerroksesta löytynyt mitään muuta järkevää paikkaa; viemärit löytyivät kätevästi juuri tämän vesipisteen seinän takaa ja ne ovat siellä  olevassa kaapissa osittain myös näkyvillä.

Pään raavintaa aiheuttaa myös se, ettei varsinaiseen keittiöön tulisi yhtään ikkunaa; toki luonnon valoa on tarjolla ruokailutilan ja olohuoneen suunnalta. Nämä kolme muodostaisivat yhtenäisen tilan etelärinteeseen avautuvine korkeine ikkunoineen, joista on ylvään oloinen näkymä peltoaukealle. Maisema on sen verran halvaannuttavan ihana, että lopulta lienee  parempi ettei kokille tällaisia maisemia heti hellan välittömässä läheisyydessä ole tarjolla. Kokki keskittyy vaan kokkailemaan ja haaveilee vasta ruokapöydässä. Oikein odotan hetkeä kun voin julkaista keittiöstä tämän ennen ja tulevan jälkeen kuvan! Sittenhän meillä on vielä piharakennuskin. 


Siellä on toisessa päädyssä lämmin huone, jossa on ollut puukäsityöluokka. Sen paikalle tulee nyt bänditreenitila. Loput rakennuksesta on sitten mitä lie varastotilaa. Ja semmostahan tarvitaan aina.

7 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Toisaalta varmasti ihana päästä tekemään keittiötä puhtaalta pöydältä. Meillä alkaa tuvan remontti heinäkuussa ja kyllä tulee olemaan hankalaa. Nimittäin se sovittelu että saa kaiken tarpeellisen mahtumaan.
Onnea huutokaupoille!
Kysyn vielä, saanko linkittää blogisi omaan blogiini?

KARHIN KOULU kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
KARHIN KOULU kirjoitti...

Katja, saa ilman muuta linkittää. Tulenkin tiiviisti seurailemaan tuparemonttianne!

Kultsin kämppä kirjoitti...

Mikä mahdollisuus, kun keittiön saa rakentaa tilaan, joka ei todellakaan lopu kesken! "Jälkeen"-kuvia odotellessa.

Kesäkukka kirjoitti...

Hei Sari!
Löysin tänne sinulle Katjan blogin kautta :)
Kyllä teillä on upea koti, jonka remonttia jään innolla seuraamaan. Tulee varmasti upea!
Tsemppiä teille urakkaan!

Niina kirjoitti...

Hei! Vastavierailulla, ja ilman muuta alan seurailemaan urakkaanne! Upeat puitteet teillä, ja mahdollisuuksia vaikka mihin :)

KARHIN KOULU kirjoitti...

Kesäkukka ja Niina; lämpimästi tervetuloa!