lauantai 23. maaliskuuta 2013

Meren vihreä

Kun en kotimaasta löytänyt maalikaupan värikartoista ja -lastuista oikeaa meren vihreää sävyä makuuhuoneen seinään, toin kuin toinkin matkoiltani mukanani sellaisen. Kävin hakemassa Home Debotista (Amerian vastine K-Raudalle) Behr -nimisen maalinvalmistajan värivalikoimahyllyköstä Aqua Waters -nimisen värilastun. Oikea sävy näkyi jo kauas, lastun valitsemiseen hylyköstä kesti tuskin sekuntia. Ei pähkäilyä ja hiusten päästä repimistä. Siinähän se oli.

Aikuinen minussa vastusti räväkkää värivalintaa. Hän esitti lukuisia perusteluita aina käytönnöllisyydestä kustannuskysymyksiin. Mutta kun lapsi tarpeeksi kauan ja sinnikkäästi mankuu, aikuinen lopulta antaa periksi. Niimpä kipaisin maalikauppaan  ja kohta värilastu oli vaihtunut saman väriseen maalitölkkiin.

Meren vihreä ei osottautunut kovin riittoisaksi. Kun kolmen litran maalitölkki keltaista riittää huoneen kuin huoneen joka seinään, ja purkkiin vielä jääkin maalia, meren vihreä kolmonen ei riittänyt edes puoleen väliin. Siinä oli aikuinen oikeassa kustannuskysymyksineen. Hän on kenties oikeassa käytännöllisyydessäkin, mutta lapsi se vaan innoissaan hihkuu, että ompa mahtava väri! Ja eikun lisää maalia vaan hakemaan! :)

3 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Tämäkin lapsi hihkuu, että onpa upea väri!!!!

KARHIN KOULU kirjoitti...

Jei! Hyvä Susanna!

Katja kirjoitti...

Tulee ihan mieleen joku Karibian meren laguuni. Hieno väri!