keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Hidasta hommaa


Yritä siinä nyt ikkunoita kryllata ja maalia levitellä kun vähän väliä sataa. Ilmatieteenlaitoksen tilastoista käy ilmi, että kesäkuu on ollut sateisin 50 vuoteen. Tänään satoi melkein senttisiä rakeitakin. Uutisissa varoiteltiin lumisateista pohjoisessa. Venäläinen tiedemies esitti taannoin väitteen jossain dokumentissa, että kolmen vuoden päästä alkaa pieni jääkausi.

(nielaisu)

Kaikki takapihan puoleiset ikkunat pitäisi tänä kesänä saada fiksattua; ensihätään riittäisi, jos edes ulkopuolelta saisi. Osa uloimmista ikkunalaseista on pokissa kiinni pelkällä pyhällä hengellä. Kovalla tuulella lasit pärisee kuin pikkupoikien räpättimet polkupyörien pinnoissa ennen vanhaan.


Onneksi ikkunat avautuvat sisäänpäin. Vaikka korjauskohteena ovat ainoastaan ulkopuoliset osat, olen näperrellyt  näiden kahden olohuoneen ikkunan kanssa sääolosuhteiden takia  jo kohta viikon. Ikkunat ovat noin viiden metrin korkeudessa maanpinnasta. Jos olisinkin ollut pakotettu tekemään työn ulkopuolelta, olisi nosturilasku ollut melkoinen. Ehkä en olisi sitä tehnyt, enkä olisikaan. Olisin nostanut ikkunat pokiltaan ja tehnyt työn vaikka alakerran varastohuoneessa; kuivassa ja lämpimässä. Tarkemmin ajatellen, niin olisi pitänyt joka tapauksessa tehdä. Olisi työ jo tehty.


Ei kommentteja: