sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Talviuniaika

Viimeistään nyt olisi hyvä aika kömpiä talvipesään maha täynnä marjoja niin kuin karhut. Alkaa aurinkoiset päivät olla pelkkiä muistoja vain, eikä niitä muistoja edes kovin paljon tänä vuonna ole kertynyt. Surullista. 
Mehiläiset menivät jo muutama viikko sitten pehkuihin. Ne kääriytyivät  talvipalloon, joka vielä oli löyhä ja vähän levällään,  mutta selvästi havaittavissa pesän vasemmassa laidassa. Talven edetessä ja pakkasten kiristyessä pallo tiivistyisi kuningattaren ympärille niin tiiviiksi, että monarkki saisi kovillakin pakkasilla lököillä valtakuntansa keskustassa liki parissa kymmenessä lämpöasteessa.
Talvi ei varsinaisesti yllättänyt, mutta trampoliinia ei silti saatu ajoissa purettua. Jos jousien irroittaminen on muutenkin hankalaa, pakkasella se on sitäkin hankalampaa, nimimerkillä kokemusta on.2 kommenttia:

SuSu kirjoitti...

Kävin kurkkimuksella :)

"Pistiäisistä" on kiva kuulla ja kuinka läheltä saat seurata heidän elämää, vaikka itse ahdituisin heidän läsnäollessa. Teillä on muuten aika paljon ollut luntakin, meillä ei enää varmaa mitään pihalla :/

KARHIN KOULU kirjoitti...

SuSu, jos jossain Hämeessä on lunta niin meidän pihassa! Jotenkin tänne mäen päälle kinokset kasautuu... No nyt on kyllä meidänkin piha sulanut. Nurtsi on ihanan vihreä!