tiistai 24. huhtikuuta 2012

Elämän merkkejä


Talvihorroksesta heränneiden ja ikkunoilla päristelevien kärpästen lisäksi ikkunalaudoille on ilmaantunut muutakin elämää. Esikasvatukset ovat mukavasti itäneet ja minä olen muistanut niitä vakituisesti kastella. Innostavaa elämää näkyi tänään pihallakin, kun aidan päällä keikuskeli västäräkki. Hyvältä näyttää!

Näyttää siltä, että nurmikolla ja varsinkin sen alla, on ollut elämää pitkin talvea. Lumen sulettua paljastui, että myyräpataljoona on mönkinyt nurmikolla oikein urakalla. Keot ovat kyllä sen verran kookkaita, että herää kysymys millaisia jättiläismyyriä maassa piileskelee. Minkälaisia jättiläisonkaloita ja -käytäviä nurmikon alla risteileekään?  Kännykällä otettu kuva vastavaloon on vähän huono, mutta näettehän tuon multakraaterin! Ja kokonaisen talolle asti johtavan kraaterijonon!


2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Aivan järkyttävän isoja kraatereita. :O Meillä oli viime keväänä maalla myös myyrä ongelma, mutta ne oli vaan koloja, ei kekoja.

Ilmeisesti jäljet riippuu myyrälajikkeesta. Kontiainen eli maamyyrä on rauhoitettu ja se tekee kekoja.
Tietääkseni myös vesimyyrä (joka voi elää myös todella kaukana vedestä) tekee myös jonkinlaisia kekoja.
peltomyyrä on se yleisin ja se tekee vain käytäviä.

Kontiainen on kyllä jotenkin hellyyttävän näköinen... rauhoitettu tai ei, niin vaikea sitä olisi listiä. :)

KARHIN KOULU kirjoitti...

Kiitos Minna tietopaketista. Nurmikolla näyttää olevan sekä pelto- että maamyyrän tekeleitä. En tiennytkään että maamyyrää sanotaan kontiaikseksi, ihana sana vaikka nurmikolla on kyllä varsinainen koltiainen! Hyvää Vappua!