torstai 16. joulukuuta 2010

Säteilevää lämpöä


Meillä ei ole saunaa.  Kyseistä puutetta olemme voineet paikata rehentelemällä, että talosta löytyy joka perheen jäsenelle oma vessanpönttö ja vielä pari vieraillekkin; meillä kuusi ihmistä voisi yhtäaikaa olla helpottumassa!
Tämä vessojen runsaus on kuitenkin täysin joutava ylellisyys ja tarpeetonta tilan tuhlausta. Todellisuudessa käytämme vain kolmea niistä. Kaksikin riittäisi ja vielä tuntuisi yleelliseltä.

Pakkasten yhä jatkuessa saunan puute on käymässä yhä sietämättömämmäksi. Sauna on lähes tulkoon ainoa tapa saada luita ja ytimiään myöten hytisevä, talvi-angstia poteva ihmis-polo lämpimäksi. Niveloireita potevana minulle saunassa käynti on kuitenkin ongelmallista. Saunan lämpö helpottaa kipua, mutta jälkeenpäin pahentaa sitä.

Pesutilojen yhteydessä on koulun entinen tyttöjen vessa kaksine pönttöineen.  Suunnitelma on nyt tämä: 

1. Pöntöt ja vessakopit poistetaan
2. Sähkömies lisää kympin sulakkeen pesuhuoneen sähkötauluun
3. Ostamme infrapunasaunan
4. Mies kokoaa sen vartissa (ivallinen kommentti)
5. Hetkeä myöhemmin pääsen infrasaunomaan enkä esitteen mukaan jälkeen päin kärvistele saunakrapulassa

Näin siis teoriassa. Nyt, mikäli jolla kulla on kokemusta tai tietoa infrapunasaunoista, otan kiitollisena infoavia kommentteja vastaan!

Poikien vessasta tulisi tila saunalle.

Pitäisi opetella elämään kahta pönttöä köyhempänä.

Entiseen tyttöjen vessaan, nykyiseen kodinhoitohuoneeseen, jäisi kuitenkin yksi pönttö suihkussa ja saunassa kävijöiden riideltäväksi.

6 kommenttia:

PikkuBertta kirjoitti...

Ihana tilahan tuo tyttäjenvessa olisi saunalle...ilman saunaa en tulisi toimeen,sillä joka ilta pitää käydä lämmittelemässä kirpakassa löylyssä...ja kyllä oikea sauna on "se oikea"

Unknown kirjoitti...

Aika jännä, ettei ole saunaa -usein noissa vanhoissa kouluissa on! Eikö siinä ole talonmiehen asuntoa tai opettajan asuntoa?

No, meillä ei ole saunaa, eikä yhtään sisävessaa, joten pistän paremmaksi...:P

Unknown kirjoitti...

Infrapunasauna kyllä lämmittää luut ja ytimet, mutta on tietysti ihan erilainen kokemus kuin "tavallinen" sauna.

Muistaakseni tuosta infrasaunailusta on jo kirjoitettu kirjakin. Terveysvaikutuksiakin on mainostettu. Itse muutaman kerran kokeilleena sanoisin että oli ihan miellyttävää. Voisin ottaa infrasaunan kotiinikin tavallisen sauna vaihtoehdoksi.

eikku kirjoitti...

Infrapunasaunasta ei ole kokemuksia, mutta vuoden saunattomuudesta on. Viime talvi oltiin ilman saunaa, tuli kyllä ahkerasti käytyä kuntosalilla, kun siellä on sauna. Ystävien luona myös saunottiin. Nyt meillä on pihasauna ja niin huippu, vaikka ihan alkeellinen onkin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olen jo pidemmän aikaa seuraillut blogiasi, sillä meillä on myös harkinnassa vanhan koulun osto ja remontoiminen. Tähän infrapunasaunaan osaisin sanoa sen verran, että asuimme mieheni kanssa puolisen vuotta asunnossa, jossa oli pieni infrapunasauna. Sauna lämpeni noin viidessä minuutissa ja lämmin siellä tuli kuten tavallisessa saunassakin. Ainoat miinukset tosiaan olivat kiukaan ja luonnollisesti myös sen äänten puuttuminen.

KARHIN KOULU kirjoitti...

Anonyymi, onnea vanhan koulun ostopuuhillenne ja tervetuloa joukkoon! Mukavaa joulua!